Doelgroep
Er is veel affiniteit met het vakgebied STEM en het begeleiden van beroepssprekers, zangers en acteurs. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het behandelen van kinderen met complexe leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen (o.a. ADHD, NLD, lees-en spellingsgerelateerde problemen en autismespectrumstoornissen als PDD-NOS, Syndroom van Asperger en Klassiek autisme).
Wanneer Logopedie?
Bij Logopediepraktijk Wittevrouwen kunnen volwassenen, jongeren en kinderen terecht voor onderzoek, advies en behandeling van:
- stem en zangstem (prop in de keel e.a. keelklachten, heesheid, schorheid, te hoge of lichte stem, wegvallende stem, zang-/stemcoaching, presentatietraining)
- adem (b.v. druk op de borst, vastzetten van de adem, hyperventilatie, onvoldoende adembeheersing)
- spraak/articulatie (b.v. te snel, binnensmonds of met een accent spreken, inslikken, nasaliteitsproblemen, vlakke intonatie, tongpunt-r of huig-r aanleren)
- auditieve stoornissen (w.b. geheugen, klankdiscriminatie, analyse en synthese)
- afasie (een verworven taalstoornis b.v. na trauma of een hersenbloeding)
- dysartrie (een verworven spraakstoornis a.g.v. neurologische problemen)
- verbale ontwikkelingsdyspraxie (problemen met de motorische planning)
- spreekangst en faalangst m.b.t. communiceren
- CMD-klachten: stijve kaken, knappend kaakgewricht, kaak op slot, slikmoeilijkheden. Voor mondademen, lispelen, slissen en afwijkend slikken moet u echter een praktijk zoeken die met de methode OMFT werkt.
- niet-vloeiendheden zoals haperen, vaak ‘eh’ zeggen, stotteren en broddelen (snel en slordig spreken)
- genderdysforie (stemproblemen of aanpassing van stem en spraak bij trans vrouwen, trans mannen en non-binaire personen)